duit poket nourul..

jom exchange link :)

Thursday, November 22, 2012

Jujur itu penting

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada pembaca yang sudi singgah di blog nourul ni.entri kali ni kita cerita pasal KEJUJURAN.nak dijadikan cerita,tadi nourul pergi bank sebab nak keluar duit kat kaunter.lepas tu,kerani bank tu terbagi lebih duit kat nourul.uishh!ini kalau diikutkan nafsu,nourul ambil je duit tu.tapi nourul pegang pada kata kata ni 'what goes around comes around'..anda rasa apa yang akan jadi pada kerani bank tu tadi bila duit yang dipertangungjawabkan kat dia tu tak tally dgn sistem?mesti dia yg kena bertanggungjawab..ye tak?kalau ye,tolong angkat tangan..:-) kesian la dekat kerani tu kan,orang lain yang sedap sedap belanjakan dia yang kena tanggung rugi.
Ini lah yang nourul maksudkan dengan what goes around comes around..kita tak tahu apa akan jadi masa depan.jadi,jangan menganiaya orang lain kalau anda tak nak dianiaya.lambat atau cepat balasannya tu,itu kerja Allah.walau dalam apa situasi pun,kita kena jujur.kalau kita tak dapat hidup mewah didunia,in shaa Allah kita akan hidup mewah diakhirat kelak.ingat kawan kawan,apa yang kita buat pasti akan ada balasannya tak kira baik atau tidak.
Semoga entri kali ni memberi kebaikan kepada kita semua..sekian.

1 comment:

  1. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi wwwasianbet77com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : asianbet77@yahoo.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    http://asianbet77.com/

    ReplyDelete