duit poket nourul..

jom exchange link :)

Sunday, July 11, 2010

wanita ibarat semalu??betul ke??..

wanita ibarat semalu?..boleh bayang tak semalu tu macam mana,wanita pulak macam mana?..haa..jauh bezakan dari segi rupa..kalau tak percaya tengok gambar kat bawah ni ihsan dari mr.google..thanks mr.google..:)..


ni wanita ni pokok semalu..

nampak tak perbezaannye?sangat berbezakan sebab wanita tu manusia,pakai tudung lagi tu.semalu tu pulak pokok yang berduri..terkena sakit tau..huhuhu..tapi kenapa wanita dikatakan ibarat semalu?..nak tau sebabnya?..jom tengok..
 • pertama,pohon semalu menguncup apabila disentuh.ini diibaratkan wanita perlu mempunyai perasaan malu(pada tempatnya).
 • kedua,semalu mempunyai duri yang tajam bagi mempertahankan dirinya.oleh itu,wanita perlu tahu menjaga dan mempertahankan maruah diri daripada gangguan unsur2 luar seperti gangguan individu yang ingin memperalatkan mereka bagi kegiatan yang tidak bermoral.
 • ketiga,semalu juga mempunyai akar tunjang yang kuat dan mencengkam bumi.ini bermakna wanita perlu mempunyai hubungan yang kuat dengan penciptanya atau berpegang teguh menurut ajaran agamanya.
 • akhir sekali,semalu menguncup dengan sendirinya apabila senja menjelang.oleh itu,wanita perlu berada di tempat yang baik ataupun situasi yang baik apabila waktu semakin senja..


5 comments:

 1. btul tu miss izah..
  wanita ni mcm2 kena jaga..
  kalo xpandai jaga binasa la..
  btw,thnkz sudi komen n3 nourul..:)

  ReplyDelete
 2. nice netry dera..rndu kamu..;(

  ReplyDelete
 3. adeh tulis pun dah silap..

  nice entry dear..;)

  2 baru btul..hee~

  ReplyDelete
 4. hehee..
  xpe kak fyza comey..
  skali skale je tu slhnye..;p
  thnks sis sudi bace..rindu kamu jugak..
  :)

  ReplyDelete